Våre aktiviteter i Mongolia

Da vi ankom hovedstaden Ulan Bator ble vi "lempa" rett i dusjen før vi ble kjørt ut i gér leiren. Det var greit med en rundvask etter 5 døgn på toget med kun kaldt vann i den stusselige krana på toalettet. Nedenfor er noen bilder av hva gjengen foretok seg og hvordan vi hadde det under vårt opphold i Mongolia.

Sjekk prisen på den Cognac flaska Bjørn holder i - 237 600! Vel, riktignok er prisen i tugrik... :-)

Ahh, endelig framme i leiren. Vi tar oss en velfortjent pils og litt hvitvin i skyggen i "partyteltet". Her sitter Kristin W., Terje, Cathrine, Tor Olav, Anne Lise, Jon Kristian og Lena.

Her er leiren vår, og den ligger midt ute på de forblåste slettene. Den oransje brakka til høyre er dassen, og dobbeltteltet til venstre er restaurant- og kjøkkentelt. De enkelstående teltene i midten og til venstre for restauranten er bo telt. De var romslige og godt utstyrt. Et slikt telt kalles en "gér".

Bo telt på rekke og rad.

Guiden vår Batana, Lena og Jon Kristian har besteget et utsiktspunkt, og står her på toppen.

Denne steinformasjonen med en ytre firkant og en haug i midten er en gravplass som er over 3000 år gammel.

Tor Olav står ytterst og øverst på en fjellhylle. Bak han, og et par hundre stupbratte meter under han, rekker det endeløse landskapet seg lengre enn horisonten.

Ove fant et eller annet interessant å ta bilde av. Han sitter på kne med kameraet ca. 50 cm. over bakken.

Hele gjengen spisr lunsj i det fri på en av utfluktene. Suppe og en slags sandwich.

Kristin T., Batana, Jon Kristian, Tor Olav, Ida står ytterst på en fjellhylle og kikker på helleristninger. Nederste del av Cathrine skimtes der hun sitter på toppen over dem. Lengst ti venstre står leirverten vår, og lengst til høyre står sjåføren.

Ida lager selvfølgelig dokø, og Lena, Kristin T., og Cathrine står å venter.

Her sitter Gunn stødig og sikkert med den ene hånda i sida oppå en kamel. Marit tar bilde i bakgrunnen. De fleste av oss prøvde å ri på kameler. Alt skal jo prøves må vite.

Vi var også på ridetur med hester til sanddynene. Her er undertegnede sammen med de mongolske hestepasserne i tradisjonelle drakter med bredt magebelte.

Cathrine og hennes hest kom først til toppen av sanddynene. Et spesielt bilde der den hvite sanden bryter mot en knallblå himmel.

En siluett mot den blå himmelen av 6 hester med ryttere som rir bort over en høyde.

Vi lærte å brenne yoghurtvodka. Dampen fra produksjonen virket å ha like stor virkning på oss som selve drikken (hikk)...

På dette bordet fikk vi smake 3 produkter av lokal mat som var basert på foredling av mjølk fra forskjellige dyr. Her er det et slags smør, snaks basert på innkokt og tørka mjølk, og den sagnomsuste og mye omtalte gjæra hestemjølka. Og det skal sies - hestemjølka er mye bedre enn sitt rykte!!

På dette bildet øses det gjæra hestemjølk opp fra en krukke. "Øsa" er en lang trepinme med en liten tøypose i enden.

Kl. 13 slakta vi en sau, og allerede kl. 19 samme dag fikk vi den servert i denne nydelige sauegryta som på bildet står i en kjele på vedovnen i restaurant teltet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits